Tutaj powinien być opis

UCZNIOWIE W TORUNIU

W piątek 17 maja grupa uczniów z klasy VI, VII i VIII udała się na wycieczkę do Torunia pod opieką pani Edyty Selka i Wiesławy Frydrychowicz. Uczniowie mogli lepiej zrozumieć istotę wielu zjawisk , reakcji chemicznych  oraz poszerzyć swoją wiedzę na temat kuchni molekularnej. Pod kontrolą eksperta sami stworzyli molekularne spaghetti , kawior i odwróconą „sferyfikację”. Począwszy od ważenia, mieszania, podgrzewania samodzielnie przygotowali swoje dania. Młodzież z zaciekawieniem i precyzją tworzyła swoje potrawy, układając na talerzu molekularne obrazy. Podczas degustacji największą popularnością cieszył się kawior o smaku coli i molekularne owocowe spaghetti. Po pobycie w Centrum Chemii w Małej Skali nadszedł czas na zwiedzanie Starego Miasta, zakup pamiątek i pierników. Bogatsi o nowe wiadomości i umiejętności zdobyte przez zabawę wróciliśmy do domu.